Hoe maak je een offerte?

 

Een mooie offerte maken was nog nooit zo makkelijk!
Gebruik onze gratis offerte tool voor het opstellen en versturen van offertes.
Met slechts enkele klikken is jouw offerte klaar.
Het uitnodigende ontwerp helpt om de klant te overtuigen voor jouw offerte te kiezen.
En, super makkelijk, de gast kan de offerte direct online bevestigen!

Offerte maken met gratis tool

Om snel en makkelijk een mooie offerte te maken, kan je gebruik maken van onze gratis offerte-tool. Hieronder lees je meer over hoe je deze tool kunt gebruiken voor het snel versturen van jouw persoonlijke offerte. Deze gratis offerte-tool is beschikbaar voor locaties die zijn aangesloten bij Inspirerende Vergaderlocaties.nl.

Offerte aanvragen

Via de website kunnen potentiële gasten een offerte-aanvraag doen bij jouw locatie. Deze offerte aanvraag komt direct in je eigen mailbox binnen. Bij iedere aanvraag staat in de mail een link "Stuur offerte". Wanneer je op deze link klikt kom je op een scherm waar je alle gegevens van de offerte ziet. Onderaan staat een button "Verzenden". Wanneer je op deze button klikt, wordt de offerte direct verzonden.

Voorbeeld offerte

Wil je liever eerst zien hoe de offerte er in het echt uit komt te zien? Bekijk dan eerst een voorbeeld van de offerte. Dit kan via de link in je mail, vervolgens onder het kopje "Download offerte" via de button "Download PDF", je krijgt dan direct een voorbeeld van de offerte te zien. Je kunt ook de offerte via je dashboard bekijken en bewerken. Hiervoor log je in met je persoonlijke account en ga je naar Offerte aanvragen > Offerte bekijken of Offerte bewerken.

Direct inloggen > 

Offerte bewerken

Het is ook mogelijk om de offerte eerst te bewerken voordat je een offerte verstuurd. Dit kan via de link "Offerte bewerken". Wanneer je op deze link klikt, kom je in een scherm waar je alle gegevens aan kunt passen. Je kunt de teksten wijzigen, maar ook gegevens zoals het aantal personen, de datum of de aankomst- en vertrektijd. Ook kan je nieuwe prijsregels toevoegen, kortingen verwerken of een last-minute actie vermelden. Kortom, je kunt de gehele offerte naar eigen inzicht bewerken voordat je de offerte verstuurd.

Offerte versturen

Wanneer de offerte helemaal naar wens is, kan je de offerte versturen. Dit kan onder het kopje "Offerte per e-mail verzenden". Het email-adres is al ingevuld, evenals het onderwerp en de tekst. Al deze gegevens kunnen naar eigen inzicht worden aangepast. Je kunt ook de offerte vanuit je eigen e-mail programma versturen door de link te gebruiken die erbij staat.

Algemene voorwaarden bij je offerte

Vergeet niet om de algemene voorwaarden aan je offerte toe te voegen. Wanneer je geen algemene voorwaarden hebt toegevoegd, ontvang je hiervan een melding. Je kunt eenmalig de algemene voorwaarden toevoegen onder "Locatie > Instellingen > Algemene voorwaarden", je algemene voorwaarden worden dan automatisch bij iedere offerte toegevoegd.

Interne notities

Wanneer je een offerte hebt verstuurd, verschijnt hiervan automatisch een melding onder "Interne notities". Wanneer je bijvoorbeeld een offerte na wilt bellen of met de gast wilt overleggen over de offerte kan je hiervan tevens een notitie achterlaten onder "Interne notities". Deze interne notities zijn alleen voor jou zichtbaar, de ontvanger van de offerte kan deze notities niet zien.

Online offerte bevestigen

In iedere offerte wordt automatisch een link toegevoegd waarmee de ontvanger de offerte direct online kan bevestigen. Wanneer de offerte bevestigd wordt, ontvang je hiervan een melding in je mailbox. De boeking is hiermee definitief. Je kiest er zelf voor hoe je de boeking uiteindelijk wilt factureren, dit kan via je eigen facturatieprogramma.

Status offerte

Bij iedere offerte wordt de status automatisch bijgewerkt. Je kunt bijvoorbeeld sorteren op open offertes of op geaccepteerde offertes. Per offerte kan je de volgende statussen bekijken:
* Offerte bewerken
* Offerte afgewezen
* Offerte in behandeling
* Offerte geaccepteerd
* Offerte nog open

Persoonlijk dashboard

In het dashboard onder het kopje "Offerte-aanvragen" kan je alle offerte-aanvragen en verstuurde offertes terugvinden. In één oogopslag kan je zien hoeveel offertes je hebt verstuurd en hoeveel er hiervan zijn doorgegaan. Je kunt ook standaard teksten toevoegen en je eigen logo, zodat je de offertes alvast helemaal naar eigen inzicht kunt inrichten. Hieronder lees je hoe je de offerte in je eigen stijl kunt opmaken.

Inloggen dashboard >

Jouw locatie is uniek, dus jouw offerte ook!

Jouw locatie is zo bijzonder, dat de klant echt voor jou moet kiezen. Laat dit duidelijk zien in je offerte. Kies de mooiste foto's, prikkelende teksten en vertel wat jouw locatie uniek maakt. Besteed tijd aan het optimaliseren van je instellingen, zodat iedere offerte er uitnodigend uitziet.

Offerte opstellen in je eigen huisstijl

Onze offerte tool is zo ingericht dat offertes met één klik verstuurd kunnen worden. Er worden automatisch mooie foto's van jouw locatie toegevoegd en de teksten hoef je niet iedere keer opnieuw te typen. Je stelt éénmalig de basisgegevens in en iedere offerte wordt automatisch in jouw huisstijl opgemaakt.

Offerte maken? Help de klant kiezen!

In de meeste gevallen worden er meerdere offertes aangevraagd. Waarom zou de klant juist voor jouw offerte kiezen? Probeer in het voorstadium te achterhalen waar de klant naar op zoek is. Soms kan je iemand over de streep trekken door iets lekkers bij aankomst aan te bieden, een korting toe te passen of nogmaals de unieke punten van jouw locatie te benadrukken.

Tarieven en kortingsregels

Bij aanmaken van je vermelding heb je een aantal arrangementen en/of tarieven toegevoegd. Dit zijn de arrangementen die de gasten kunnen boeken en welke in de offerte getoond worden. Per offerte kan je naar eigen inzicht arrangementen, tarieven en kortingsregels toevoegen of verwijderen. 

Gratis gebruik van offerte tool

Je kunt gratis gebruik maken van deze offerte tool wanneer jouw locatie is aangesloten bij Inspirerende Vergaderlocaties.nl. De kosten voor een vermelding bedragen € 39,95 per maand. Lees hier meer over een vermelding op Inspirerende Vergaderlocaties.nl. Wil je je liever direct aanmelden, klik dan op de link hieronder en je kunt direct gebruik maken van het gratis offerte-systeem.

Ik wil mij direct registreren > 

Nog meer gratis tools

De offerte-tool is één van de vele gratis tools die zijn inbegrepen bij een lidmaatschap op Inspirerende Vergaderlocaties.nl. Gebruik de offerte tool in combinatie met onderstaande tools om optimaal van alle voordelen te profiteren:

✔ Gratis review module: meer zakelijke reviews voor jouw locatie
✔ Gratis online reserveringssysteem: meer zakelijke boekingen
✔ Gratis iCal-koppeling: koppel jouw kalender automatisch met andere kalenders

Tips bij het maken van een offerte

Wanneer je gebruik maakt van onze gratis offerte tool, dan zorgen wij ervoor dat alle benodigde gegevens in de offerte staan. Wil je liever zelf een offerte opstellen, denk er dan aan dat je minimaal de volgende gegevens vermeld:

* Jouw bedrijfsnaam en bedrijfsgegevens
* De manier waarop men jou kan bereiken
* De gegevens van de klant
* De datum waarop je de offerte verstuurd
* Het onderwerp van de offerte
* De aankomst- en vertrekdatum/tijd
* Het aantal personen
* Het aantal kamers en/of zalen
* De kosten
* Hoe lang de offerte geldig is
* Jouw algemene voorwaarden

Op de volgende pagina vind je nog meer tips over het opstellen van een goede offerte. Wil je er liever niet al te veel tijd insteken, kies dan voor het gemak van onze gratis offerte tool en meld je nu aan.


Aanmelden en registreren


Heb je nog vragen of wil je meer uitleg over het maken van een offerte?
Mail ons via onderstaand formulier. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Contactformulier