Koppelen van de kalender
met een iCal agenda

Hoe werkt i-Cal?

Koppelen van de kalender voor locatie-eigenaren dmv iCal

Zorg ervoor dat bezoekers direct de beschikbaarheid van je locatie kunnen inzien door jouw kalender te koppelen aan de kalender van InspirerendeVergaderlocaties.nl. Heb je geen kalender? Gebruik dan de kalender van InspirerendeVergaderlocaties en koppel deze door middel van een iCal-koppeling aan de kalenders van andere portals waar je mee werkt.

Waarom je kalender koppelen?

Staat jouw locatie vermeld op InspirerendeVergaderlocaties.nl? Dan is het fijn wanneer bezoekers weten of jouw locatie beschikbaar is op de door hun gewenste datum. Hiervoor hoef je eigenlijk niets te doen. Je koppelt éénmalig jouw kalender aan onze kalender door middel van een iCal-koppeling. Daardoor wordt automatisch jouw kalender getoond op onze website. Toekomstige gasten kunnen in één oogopslag zien of de gewenste datum beschikbaar is. En voor jou scheelt het veel werk, je krijgt geen aanvragen voor data waarop jouw locatie niet meer vrij is.

 

       Waarom de iCal koppeling gebruiken?

  •  Op één plek de beschikbaarheid bijhouden voor alle kanalen
  •  Koppeling met alle gangbare touroperators
  •  Gasten zien direct de actuele beschikbaarheid 
  •  Geen onnodige aanvragen
  •  Aantoonbaar meer boekingen
  •  Eénmalig en éénvoudig instellen
  •  100% gratis
  •  Hulp bij het instellen wanneer het niet lukt

Ik heb zelf (nog) geen kalender?

Bij een vermelding op InspirerendeVergaderlocaties maak je automatisch gebruik van een geavanceerd boekingssysteem. Je kunt de kalender uit dit boekingssysteem voor jouw locatie gebruiken en deze koppelen met alle andere portals waarop jouw locatie vermeld staat. Dit gebeurt door middel van een iCal-koppeling.

Wat is een iCal-koppeling?

iCal staat voor iCalendar, dit wordt gebruikt voor het uitwisselen van agendagegevens en kalenders op internet. Het standaardformaat van de iCalendar functie is .ics. Alle kalenders met het .ics formaat kunnen worden gekoppeld aan onze website. Denk hierbij aan Google Calendar, Apple Calendar, IBM Notes, Microsoft Outlook en bijvoorbeeld GroupWise. Maar ook kalenders van andere boekingssites kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan onze kalender. 

Hoe werkt een iCal-koppeling?

Een iCal koppeling klinkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig. Misschien maakt jouw locatie gebruik van een channelmanager of gebruik je reeds een iCal-koppeling op een andere website. In dat geval weet je de kalender-URL en hoef je deze alleen nog te koppelen aan onze website. Je kunt ook onze kalender gebruiken en deze door middel van de aangeleverde iCal-koppeling koppelen met alle andere portals waar je mee werkt. Onze kalender is geïntegreerd in een geavanceerd boekingssysteem welke je veel werk uit handen kan nemen.

Instellen van de iCal Koppeling

1. Activeren van iCal

Ga naar "Instellingen"> "Extra modules" > ïCal Kalenderkoppeling gebruiken"
Vul hier "Ja"in.

2. ICal koppeling beheren

Klik op het icoon "iCal koppeling beheren". Dit icoon vindt je achter de betreffende accommodatie (wanneer je meerdere accommodaties beheert via het systeem).

3. iCal type kiezen

Zoek in de lijst bij "Type" naar het systeem waarvan je de link hebt. Staat je aanbieder er niet bij? Kies dan voor het type "VoorLocaties.nl Standaard."

4. iCal koppeling toevoegen

Klik op de knop "Toevoegen"en de iCal koppeling van het ingevoerde systeem is eenzijdig gekoppeld met InspirerendeVergaderlocaties.nl.

5. iCal koppeling tweezijdig instellen

Nu moet onze koppeling in jouw systeem geplaatst worden. De link die je hiervoor nodig hebt, vindt je in het overzicht boven alle toegevoegde iCal koppelingen. Je hebt de keuze uit drie verschillende iCal type's, deze types worden hieronder uitgelegd:

   
   5.1 Complete koppeling

Hierin staan alle reserveringen, blokkeringen en iCal reserveringen welke ook via andere touroperators binnenkomen

   
   5.2 Uitgebreide koppeling

Hierin staan alle reserveringen en blokkeringen welke gemaakt zijn in het boekingssysteem VoorLocaties.nl (waar InspirerendeVergaderlocaties mee werkt)  inclusief de interne iCal reserveringen (iCal reserveringen om een gedeelde accommodatie dicht te zetten).

   
   5.3 Eigen koppeling

Hierin staan alle reserveringen en blokkeringen welke gemaakt zijn via VoorLocaties.nl (het boekingssysteem waar InspirerendeVergaderlocaties mee werkt).

Maak een keuze uit één van deze drie links en voeg de gekozen link toe aan het andere systeem. Let op wanneer je de link gekopieerd: wanneer er een spatie teveel wordt toegevoegd, dan zal de link niet of verkeerd werken.

6. Klaar!

Je hebt de iCal koppeling nu tweezijdig ingesteld. Alle kalenders worden automatisch gesynchroniseerd, er zullen geen dubbele boekingen meer binnenkomen.

Goed om te weten...

Naast een gratis iCal-koppeling bieden wij nog een aantal handige gratis tools aan. Gebruik de iCal-koppeling in combinatie met het gratis online reserveringssysteem en gratis review-module. Zo profiteer je optimaal van alle mogelijkheden om jouw locatie nog beter bij de zakelijke markt onder de aandacht te brengen. Wij maken gebruik van het boekingssysteem VoorLocaties.nl. Bij een vermelding op onze website is gratis gebruik van diverse modules in dit systeem inbegrepen.

Hulp nodig bij het instellen van de iCal koppeling?

We helpen je graag met het instellen van de iCal-koppeling, neem contact met ons op wanneer je onze hulp nodig hebt. Ons telefoonnummer is 0575-743222. Je kunt ons ook een mail sturen via onderstaand formulier.

Contactformulier