Vijverschie, Schipluiden, Zuid Holland
+ 18

Vijverschie

Mijmeren op de schommel. Eindeloos bladeren in inspirerende boeken. En op verzoek extra traag internet. Bij buitenplaats De Vijverschie komt er ruimte voor nieuwe ideeën. Op deze bijzondere vergaderlocatie tussen Rotterdam en Delft maak je met elkaar een kampvuurtje, drink je goede koffie tijdens je brainstormsessie en word je omgeven door groene weilanden die zich uitstekend lenen voor een wei-sessie.

Geschiedenis

Al in de 17e eeuw werd De Vijverschie gesticht als buitenplaats voor de voorname burgerij van Delft. Met een koets vertrokken de heren en dames uit de stad om in de groene omgeving van Delft bij te komen van de stadsdrukte. En nu, zo'n vierhonderd jaar later, gebeurt dat nog steeds. De naam Vijverschie komt van de de Vijver die hier ooit is gegraven om trek- en siervogels aan te trekken. Inmiddels heeft Natuurmonumenten het omliggende land ecologisch ingericht om de vele weidevogels hier een veilige plek te bieden.

Inrichting en sfeer

Design, authentiek, creatief en groen. De Vijverschie laat zich niet eenvoudig omschrijven. Laat staan in een hokje plaatsen. Feit is dat groepen zich hier snel thuis voelen. De sfeer is warm, modern en inspirerend en je voelt zowel binnen als buiten het respect voor de omgeving en de historie.

Vergaderruimtes

Out of the box denken gaat makkelijker in een inspirerende omgeving. Bij De Vijverschie kun je daarom kiezen uit verschillende ruimtes. Binnen of buiten, net waar je als groep behoefte aan hebt. Als het weer het toelaat leent de prachtige boomgaard zich perfect om te brainstormen of vergaderen. Buitenplaats De Vijverschie heeft ruimte voor 5 tot maximaal 50 personen.

Overige informatie

Ruimte is het toverwoord van De Vijverschie. Ruimte binnen én buiten. Ruimte voor nieuwe ideeën en ruimte om tot rust te komen. Je kunt hier struinen door de polder, samen lunchen aan lange tafels en grasduinen door boeken over creativiteit en duurzaamheid. Er is een eigen moestuin en een huiscoach die jullie groepssessie kan leiden.

Eten en drinken

De Vijverschie werkt met lokale cateraars en biologische producten. Deze komen zoveel mogelijk van biologische boerderijen in de buurt zoals de Bieslandhoeve en Hoeve Ackerdijk. Bij mooi weer is het heerlijk om te barbecueën in de tuin, maar een openlucht-stoofpot tot een veldkeuken op de dijk zijn ook mogelijk. De locatie-eigenaar denkt graag met je mee.

Activiteiten

De Vijverschie wordt gerund door Jamie van Lede, die hier woont en werkt met zijn twee dochters. Jamie werkt als architect en is gespecialiseerd in energiezuinig en duurzaam bouwen. Daarnaast organiseert hij onder meer een jaarlijkse summerschool, onderhoudt hij de moestuin en is hij altijd op zoek naar nieuwe inspirerende boeken. Daar kunnen jullie dan vervolgens weer eindeloos in bladeren.

Ligging en bereikbaarheid

In een soort groene oase tussen de bruisende steden Rotterdam en Delft ligt De Vijverschie. Station Delft-Zuid ligt op slechts 3 kilometer van De Vijverschie dus met een OV-fiets ben je er zo. Ophaalservice is op aanvraag ook mogelijk. Parkeren kan op de dijk pal voor de deur en er ik een elektrische laadpaal aanwezig. Kom je met het openbaar vervoer? Bus 40 stopt aan de overkant van de brug.

Foto´s van Vijverschie

Ligging van Vijverschie

In een soort groene oase tussen de bruisende steden Rotterdam en Delft ligt De Vijverschie. Station Delft-Zuid ligt op slechts 3 kilometer van De Vijverschie dus met een OV-fiets ben je er zo. Ophaalservice is op aanvraag ook mogelijk. Parkeren kan op de dijk pal voor de deur en er ik een elektrische laadpaal aanwezig. Kom je met het openbaar vervoer? Bus 40 stopt aan de overkant van de brug.

Faciliteiten bij Vijverschie

Thema

Bijzonder en origineel
Duurzaam
Huiselijk en sfeervol
Kleinschalig ( 1, tot 20 personen)
Samen zonder anderen
Teambuilding- en outdoor activiteiten

Sfeer en beleving

Design / Modern
Duurzaam / Zelfvoorzienend
Landelijk

Eten & Drinken

Biologische producten
Streekproducten

Faciliteiten Vergaderlocatie

Beamer
Geluidsversterking
Scherm / Projectiewand
Tuin of terras
WiFi / Internet

Aantal personen

0-15 personen
16-30 personen
31-50 personen

Bereikbaarheid

Dichtbij snelweg
Dichtbij vliegveld
Eigen parkeergelegenheid
Gratis parkeren
Per boot of watertaxi bereikbaar

Ligging

Aan het water
In de natuur

Soort gebouw

Boerderij / Hoeve

Aantal vergaderruimtes

1 vergaderruimte

Faciliteiten buiten

Barbecue

Reviews van Vijverschie

Ervaringen met deze locatie? Laat het ons weten!

Hoe was jullie verblijf bij Vijverschie? Door een recensie te schrijven help je andere bezoekers een juiste keuze te maken. En maak je kans op een gratis weekendje weg 😊.

Deel je ervaring met ons
×
Sterren:
Naam:
Vergaderlocatie:
Bericht:
Beoordeling
Er zijn nog geen beoordelingen over deze locatie
50

Deze locatie is geschikt voor 50 personen

0

Deze locatie beschikt over 0 slaapkamers

0

Deze locatie beschikt over 0 slaapplekken

1

Deze locatie beschikt over 1 zalen

Vraag een offerte aan
×

Jamie van Lede

0628118120

Verstuur eenvoudig en snel een bericht naar jouw contactpersoon met vragen of verzoeken.

Stuur een bericht

Waarom deze locatie?

Unieke beleving: dagje op de wei

Vergaderen met goede koffie

Duurzame locatie en catering

Design, creatief en authentiek

Huiscoach die groepssessies kan leiden

Door mij bekeken

Ook in de buurt