Erfgoed Bossem, Lattrop-Breklenkamp, Overijssel
+ 48

Erfgoed Bossem

Wil je echt even loskomen uit de dagelijkse werkomgeving voor een teambijeenkomst of vergadering, dan is de eeuwenoude boerderij van Erfgoed Bossem een prachtige plek. Het team van Bossem werkt hard maar denkt 'slow'. Dat wil zeggen dat alles hier tot in de puntjes wordt georganiseerd: van het vooroverleg tot aan het uitzwaaien en een eventuele follow-up. Erfgoed Bossem ligt op 20 minuten rijden vanaf de A1 in een prachtige groene oase in Noordoost Twente. De kwaliteitskeuken, de prima faciliteiten en het inspirerende verhaal achter de biologische boerderij, waar de boer(in) jullie desgewenst met plezier meer over vertelt, zorgen vast en zeker voor een loeigoed verblijf.

Geschiedenis

Erfgoed Bossem ligt op een bijzondere plek die al vanaf 1272 wordt bewoond. Op deze biologische veehouderij worden met veel plezier gasten ontvangen die het pure landleven kunnen waarderen. Op deze inspirerende vergaderlocatie leeft men met de seizoenen en mag je hier als gast van meegenieten. Deze boerderij is verbonden met een Twentse familiegeschiedenis. In 1272 vestigde iemand zich aan de huidige Dorpsstraat nummer zeven nabij een bosje. Hij kreeg de naam ‘Bos’ dat in het Twents al snel verbasterde tot ‘Bossem’. De familie Bos, later werd dat Bossink, bewoonde eeuwenlang deze plek totdat de boerderij in 1847 overging naar een andere familie. In dat jaar hertrouwde Maria Aleida Leferink, weduwe van Jan Bossink, namelijk met Bernardus Reerink. Op dat moment veranderde Erve Bossink, oftewel Bossem, in Erve Reerink. Maria Aleida Leferink en Bernardus Reerink vormden de eerste generatie die hier woonde en werkte. Tot op de dag van vandaag leeft de familie Rerink op deze historische plek, ook al is er in de loop van de tijd een ‘e’ verdwenen. Inmiddels is het de beurt aan de huidige eigenaren, Dennis Rerink – als vijfde generatie – en Annette van Gaalen, om het familiebedrijf te beheren.

Inrichting en sfeer

Het "hart" van het eeuwenoude boerenerf is de Saksische boerderij, waar de deel - oftewel de voormalige koeienstal - nu dienst doet als centrale ontmoetingsruimte. Met grote open haard, authentieke gebinten en heerlijk loungemeubilair is het hier - alle seizoenen - prima toeven.

Vergaderruimtes

De sfeer van de diverse vergaderruimtes is divers: de Veurkamer en het ProefLokaal hebben een authentieke, landelijke sfeer. De Hooizolder is licht, ruim en strakker ingericht.

Slaapruimtes

Ook de verschillende overnachtingsaccommodaties hebben ieder een eigen sfeer en beleving: van slapen onder de sterren tot luxe logeren op hotelniveau. Iedere overnachtingsaccommodatie beschikt standaard over lekker opgemaakte bedden en handdoeken, een starters set koffie/thee en gratis toegankelijk wifi.

Overige informatie

De gehele bedrijfsvoering is zoveel mogelijk gericht op de natuurlijke kringloop om het erfgoed ook voor de volgende generaties te kunnen behouden en doorgeven. Bij Erfgoed Bossen worden onder meer zeldzame Brandrode Runderen gehouden, die zorgen voor een levendig landschap en voor een (h)eerlijk stukje vlees op het bord. Er is bewust gekozen voor het houden van zoogkoeien en specifiek voor het Brandrode Rund. De reden hiervoor is dat men bij Erfgoed Bossem de boerderij als totaalconcept ziet, waar kwaliteit van leven voor mens en dier centraal staat. Het geproduceerde biologische rundvlees wordt toegepast in eigen keuken en wordt verkocht via eigen afzetkanalen, onder meer via het label Natuurboeren. Alle bedrijfsonderdelen worden zodanig op elkaar en op de omgeving afgestemd, dat het kringloopprincipe zoveel mogelijk sluitend is.

Uitgaande van bovenstaande bedrijfsfilosofie is het voor Erfgoed Bossem meer dan logisch om elke bedrijfsactiviteit zo duurzaam en verantwoord mogelijk aan te pakken. De biologische boerderij is SKAL gecertificeerd (de principes van de biologische landbouw zijn ecologie, gezondheid, eerlijk en zorg); de logeeraccommodatie draagt het Green Key Gold

Eten en drinken

Proeven van het Twents landleven is bij Erfgoed Bossem een essentieel onderdeel, omdat de boerderij nauw verbonden is met de Twentse grond en het voedsel dat daar vandaan komt. Voor alle maaltijden wordt zoveel mogelijk gekozen voor eigen biologische rundvlees en mooie, lokale producten volgens het Slow Food principe ‘think global, eat local’. Het seizoen bepaalt wat er op tafel komt. Dat betekent elke keer weer nieuwe inspiratie voor de keukenbrigade.

Activiteiten

Hoofd helemaal vol strategieën, trends en ontwikkelingen? Duizelen de cijfers voor jullie ogen? Stop dan gauw met vergaderen en ga met koeboer Dennis mee op koesafari. Hij neemt jullie mee in een oude Land Rover en laat jullie een ander perspectief zien. Ook allerlei andere outdooractiviteiten zijn op of vanaf het erfgoed te organiseren.

Ligging en bereikbaarheid

Erfgoed Bossem ligt 20 minuten vanaf de A1 in een prachtige groene oase van Noordoost Twente. Deze inspirerende vergaderlocatie ligt op een steenworp afstand van Hengelo, Enschede en Oldenzaal. Het erfgoed beschikt over ruime parkeergelegenheid en uiteraard Wifi.

De mensen achter deze locatie

Eigenaren Dennis en Annette worden ondersteund door een enthousiaste club mensen van keukenbrigade, gastvrouwen, huishouding tot erf- en landschapsonderhoud. Samen werken we aan de invulling van Twentse gastvrijheid: gemoedelijk, respectvol en professioneel, maar bovenal aan een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

Foto´s van Erfgoed Bossem

Ligging van Erfgoed Bossem

Erfgoed Bossem ligt 20 minuten vanaf de A1 in een prachtige groene oase van Noordoost Twente. Deze inspirerende vergaderlocatie ligt op een steenworp afstand van Hengelo, Enschede en Oldenzaal. Het erfgoed beschikt over ruime parkeergelegenheid en uiteraard Wifi.

Faciliteiten bij Erfgoed Bossem

Thema

Bijzonder en origineel
Duurzaam
Huiselijk en sfeervol
Samen zonder anderen
Teambuilding- en outdoor activiteiten
Vergaderen en overnachten

Sfeer en beleving

Duurzaam / Zelfvoorzienend
Huiselijk
Landelijk

Eten & Drinken

Biologische producten
Culinaire hoogstandjes
Diner
High Tea
Ontbijt
Proeverij
Streekproducten
Trouwlocatie

Faciliteiten Vergaderlocatie

Beamer
Geluidsversterking
LCD / TV scherm
Rolstoeltoegankelijk
Scherm / Projectiewand
Tuin of terras
WiFi / Internet

Aantal personen

0-15 personen
16-30 personen
31-50 personen
51-100 personen

Bereikbaarheid

Eigen parkeergelegenheid
Gratis parkeren

Ligging

In de natuur

Soort gebouw

Bed and Breakfast
Boerderij / Hoeve
Evenementenlocatie
Groepsaccommodatie

Aantal Slaapkamers

1-10 slaapkamers
11-30 slaapkamers

Aantal vergaderruimtes

6-10 vergaderruimtes

Faciliteiten buiten

Barbecue

Faciliteiten Accommodatie

Huisdieren toegestaan

Reviews van Erfgoed Bossem

Ervaringen met deze locatie? Laat het ons weten!

Hoe was jullie verblijf bij Erfgoed Bossem? Door een recensie te schrijven help je andere bezoekers een juiste keuze te maken. En maak je kans op een gratis weekendje weg 😊.

Deel je ervaring met ons
×
Sterren:
Naam:
Vergaderlocatie:
Bericht:
5

Door: Gemeente Den Haag DSB

Op een fantastische locatie in het mooie Twente een hele goede teamsessie kunnen volbrengen. De natuur en de business bij elkaar gebracht. Met heerlijk eerlijk eten en een naar zijn hart luisterende boer... Kortom, aanbevelenswaardig !!
4

Door: Achmea

Zeer positief, juist het boerderij concept maakt dat iedereen zich direct op zijn gemak voelt. Dit wordt door de behulpzaamheid van de eigenaar en medewerkers versterkt. Prima concept!!
5

Door: Carla Baas

2 Nachten hebben wij gelogeerd op dit geweldige adres. Een warm welkom met koffie of thee. Gastvrijheid ten top. Ongedwongen sfeer. Ruime kamers met zitje, TV, koffie/thee faciliteiten en ruime kledingkast. Luxe badkamer met prima douche. Boxspringbedden met topdekbedden zoals je ze alleen in Twente tegenkomt. Uitgebreid ontbijt wordt in de opkamer geserveerd Je mag zelf aangeven hoe je je ei wilt; gekookt, gebakken etc. De heerlijke zitbank en comfortabel stoelen rondom de open haard nodigt uit om een boek te lezen. Vrijdagavond hebben wij als diner een rundstoofpotje voor 2 pers. besteld. Prachtig mals vlees van de runderen. Erfgoed Bossem heeft ons doen beseffen dat je het jachtige leven van de randstad even achter je kunt laten. Je bent vrij om alles rondom de boerderij te bekijken en de koeien te begroeten.
5

Door: Vopak Oil Rotterdam BV

Rustige, landelijke omgeving met een uitstekende verzorging
4

Door: Strukton Worksphere

Super; heerlijk eten; prima bedden en fijne omgeving! 
5

Door: Gemeente Den Haag

Prachtige lokatie met een hartelijke ontvangst. We waren met een zakelijke groep en kregen alle ruimte om met elkaar te zijn en ons eigen programma in te vullen. Helaas geen sterren... ;-)
Beoordeling

De gemiddelde beoordeling van deze locatie is 4.7 van de 5 sterren uit 6 reviews.

6 reviews
100

Deze locatie is geschikt voor 100 personen

34

Deze locatie beschikt over 34 slaapkamers

88

Deze locatie beschikt over 88 slaapplekken

5

Deze locatie beschikt over 5 zalen

Vraag een offerte aan
×

Dennis Rerink en Annette van Gaalen

0541221392

Verstuur eenvoudig en snel een bericht naar jouw contactpersoon met vragen of verzoeken.

Stuur een bericht

Waarom deze locatie?

Groepsaccommodatie op de boerderij

Sterren kijken vanuit je sterrenkubus

Terug naar de natuur in een Safarilodge

Splinternieuwe KoeStersuites

Midden in de Twentse natuur

Door mij bekeken

Ook in de buurt