Rechthuis van Zouteveen, Schipluiden, Zuid Holland
+ 18

Rechthuis van Zouteveen

Vlakbij Den Haag, Rotterdam en Delft, middenin de randstad, tref je een groene wereld waar je kunt vergaderen in een voormalige herberg en rechthuis. In dit rijksmonument, met uitzicht op het water en de omliggende polders, lijkt kantoor mijlenver weg en kom je tot heel andere inzichten. Je vergadering voortzetten op het water kan in de elektrische sloep die je hier kunt huren. En willen jullie er een meerdaags evenement van maken, dan behoort een overnachting ook tot de mogelijkheden.

Geschiedenis

Het Rechthuis van Zouteveen dateert uit 1651 en was oorspronkelijk een herberg, waar men ook terecht kon voor de aangifte van geboorten en huwelijken. Hier werd door de schout en schepenen ook recht gesproken voor kleine vergrijpen in de polder. Na een recente ingrijpende verbouwing, waarbij alle authentieke kenmerken van dit rijksmonument bewaard zijn bleven, hebben Jakob Jongsma en Marja Koster op 1 juli 2011 deze vergaderlocatie geopend. Hier vergader je in de gezellige keuken en ontbijtkamer waarbij je vanuit alle gezichtspunten uitkijkt op het water en de polder.

Inrichting en sfeer

De keuken en verblijfsruimte vormen het hart van deze vergaderlocatie, waar jullie in een huiselijke sfeer kunnen vergaderen, brainstormen of aan teambuilding kunnen doen. Blijven jullie slapen, dan is er 's avonds ruimte om gezellig een drankje te drinken. En als het weer dat toelaat kan dat natuurlijk ook buiten. In de ontbijtruimte vind je ook een knus opkamertje met zitbankjes.

Vergaderruimtes

De vergaderruimte heeft de sfeer van een gezellige, landelijke huiskamer met het comfort en voorzieningen van de moderne tijd. De maximum capaciteit is 10 personen. Door gebruik te maken van de keuken, opkamer, buitenterras en buitenkeuken is het mogelijk in kleinere groepjes te werken.

Slaapruimtes

Het rechthuis zelf beschikt tevens over drie gastenkamers. Op de begane grond vind je de Polderkamer, die zijn naam te danken heeft aan het prachtige uitzicht over de polder. De overige kamers bevinden zich op de eerste verdieping. Alle kamers zijn voorzien van een eigen, luxe badkamer. Naast het Rechthuis kunnen ook de twee naastgelegen vakantiehuisjes (huisje de Vlaardingse Schouw en het Pomphuis) gebruikt worden voor een overnachting.

Overige informatie

Rechthuis van Zouteveen ligt tussen authentieke boerderijen, beschermde dorpsgezichten en in het zeldzame laagveengebied van de Vlietlanden. Deze bijzondere polders vormen samen het unieke Midden Delfland. Hier kun je de vogels horen fluiten, kikkers horen kwaken en genieten van fraaie wolkenpartijen. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. In de herfst waait de wind over de vlakte en ‘s winters ben je omringd door een feeërieke omgeving. In het voorjaar en zomer vormen bloemen, zoals fluitekruid, boterbloemen, klaprozen een kleurrijk decor.

 

Eten en drinken

Rechthuis van Zouteveen serveert een gevarieerd ontbijt en luxe lunch. Gedurende de dag kun je gebruik maken van de gezellige keuken met alle moderne faciliteiten, waaronder nespresso-apparaten en een quooker. In deze ruimte wordt ook de lunch geserveerd, maar op mooie dagen kun je er ook voor kiezen om de lunch buiten op het terras of in de buitenkeuken te nuttigen.

Activiteiten

De locatie ligt aan het water. Hierdoor zijn er verschillende mogelijkheden zoals varen met een elektrische sloep, kanoën en suppen. Wil je een andere teambuilding activiteit of vergaderbreak? Vraag naar de mogelijkheden.

 

Ligging en bereikbaarheid

Rechthuis van Zouteveen ligt aan een wandel-/fietspad, waardoor auto's niet op het erf kunnen parkeren. De parkeerplaats ligt op een kleine 150 meter achter Brasserie Vlietzicht. Voor laden en lossen is er de mogelijkheid om eventjes dichterbij te parkeren.

Foto´s van Rechthuis van Zouteveen

Ligging van Rechthuis van Zouteveen

Rechthuis van Zouteveen ligt aan een wandel-/fietspad, waardoor auto's niet op het erf kunnen parkeren. De parkeerplaats ligt op een kleine 150 meter achter Brasserie Vlietzicht. Voor laden en lossen is er de mogelijkheid om eventjes dichterbij te parkeren.

Faciliteiten bij Rechthuis van Zouteveen

Thema

Huiselijk en sfeervol
Kleinschalig ( 1, tot 20 personen)
Teambuilding- en outdoor activiteiten
Vergaderen en overnachten

Sfeer en beleving

Duurzaam / Zelfvoorzienend
Huiselijk
Klassiek / Monumentaal
Landelijk

Eten & Drinken

Biologische producten
Ontbijt
Streekproducten
Trouwlocatie

Faciliteiten Vergaderlocatie

LCD / TV scherm
Scherm / Projectiewand
Tuin of terras
WiFi / Internet

Aantal personen

16-30 personen

Bereikbaarheid

Dichtbij vliegveld
Gratis parkeren
Per boot of watertaxi bereikbaar

Ligging

Aan het water
In de natuur

Soort gebouw

Bed and Breakfast
Boerderij / Hoeve

Aantal Slaapkamers

1-10 slaapkamers

Aantal vergaderruimtes

1 vergaderruimte

Faciliteiten buiten

Barbecue

Reviews van Rechthuis van Zouteveen

Ervaringen met deze locatie? Laat het ons weten!

Hoe was jullie verblijf bij Rechthuis van Zouteveen? Door een recensie te schrijven help je andere bezoekers een juiste keuze te maken. En maak je kans op een gratis weekendje weg 😊.

Deel je ervaring met ons
×
Sterren:
Naam:
Vergaderlocatie:
Bericht:
Beoordeling
Er zijn nog geen beoordelingen over deze locatie
19

Deze locatie is geschikt voor 19 personen

6

Deze locatie beschikt over 6 slaapkamers

19

Deze locatie beschikt over 19 slaapplekken

1

Deze locatie beschikt over 1 zalen

Vraag een offerte aan
×

Waarom deze locatie?

Vergaderen in een rijksmonument

Prachtige ligging in Midden Delftland

Varen met een fluistersloep

Kleinschalige vergaderlocatie

Met overnachtingsmogelijkheden

Ook in de buurt

Ook in de buurt