Congrescentrum Bouw & Infra Park, Harderwijk, Gelderland
+ 21

Congrescentrum Bouw & Infra Park

Het congrescentrum op het Bouw & Infra Park in Harderwijk is de ideale locatie voor een zakelijke meeting, vergadering, congres, seminar, presentatie of meerdaagse training. Van een coachsessie voor twee personen tot evenementen van 2000 personen. De monumentale panden op het voormalige kazernecomplex beschikken over 16 vergaderzalen tot 200 personen, 29 comfortabele hotelkamers, een grand café met terras, twee parkrestaurants en een evenementenhal. Uiteraard zijn audiovisuele middelen in huis, is er gratis wifi en uitstekende catering.

Geschiedenis

De voormalige Willem George Frederikkazerne (WGF) in Harderwijk wordt tegenwoordig gebruikt door het Bouw & Infra Park. Het Bouw & Infra Park is dé bedrijvencampus en hét congrescentrum voor de infra – en bouwnijverheid en verwante branches. De gevestigde bedrijven op het park zijn actief in de bouw- en infrasector of zijn er nauw mee verbonden. Het park is daarom de trotse thuisbasis van de infra. De sector komt er samen. Een groot deel van de buitenruimte wordt gebruikt om jongeren en werkenden op te leiden in de grond-, weg- en waterbouw. De grote bedrijvigheid en het stoere materieel maakt het park uniek in zijn soort.

Ook biedt het park alle ruimte voor organisaties om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen, hiervoor is er op het park een modern congrescentrum en evenementenlocatie gesitueerd. Een inspirerende setting voor iedereen werkzaam in de infrasector, maar ook zeker voor mensen daarbuiten.

Korte tijdlijn
Op 2 november 1938 arriveerden de eerste militairen met paarden en geschut uit Utrecht en Amersfoort. In 1994 viel het doek voor de WGF-kazerne. Voor geval van leegstand had de gemeente Harderwijk al een plan voor woningbouw op het WGF-terrein. Echter, de vestiging van een groot landelijk instituut met 150 arbeidsplaatsen was een gewild alternatief. Het Bouw & Infra Park is in 2007 ontstaan uit de Stichting Bevordering Wegenbouw (SBW), die in 1997 het defensieterrein kocht. In 2007 is SBW opgeheven en hieruit zijn het huidige Bouw & Infra Park en het Soma College ontstaan.

Architectuur
De WGF-kazerne is voor het (oudste) deel van Nederlandse architectuur en het andere deel van Duitse. De vier oudste legeringsgebouwen en de stallen hebben kenmerken van de Delftse School. Het voormalige stafgebouw van de 4e Divisie, het wachtgebouw en de eetzaal zijn onder Duitse leiding ontworpen en gebouwd. De stijl wordt omschreven als Heimatschutzarchitektur (ook wel Heimatschutzstil genoemd). In het najaar van 2008 heeft de gemeente Harderwijk een inventarisatie gehouden en alle nog bestaande gebouwen uit de jaren '30 en '40 de gemeentelijke monumentstatus toegekend. Dit maakt de uitstraling van het park uniek en enig in zijn soort. In de loop der jaren zijn alle monumentale gebouwen aan de binnenkant gemoderniseerd en voldoen ze aan de eisen en wensen van de moderne tijd.

De naamgever
Willem George Frederik van Oranje-Nassau (Den Haag, 15 februari 1774 - Padua, 6 januari 1799) was de jongste zoon van stadhouder Willem V en Wilhelmina van Pruisen, bijgenaamd: Fritz. Na een militaire opleiding ging hij in actieve dienst voor de verdediging van de Republiek tegen de Fransen in 1793. Hij wordt beschreven als een bezielend aanvoerder die in de voorste gelederen meevocht. In 1795 was het Franse tij niet meer te keren en moest hij noodgedwongen meevluchten met de rest van het hof van Oranje naar Engeland. Om de strijd tegen de Fransen voort te zetten, nam hij dienst in het Oostenrijks leger dat in Italië vocht tegen de Fransen onder leiding van Napoleon Bonaparte. In december 1798 betrok Willem George Frederik zijn hoofdkwartier in Padua. Hij hield vele inspecties en bezocht ook veelvuldig zieke militairen. Mogelijk liep hij daar de kwaadaardige koorts op waaraan hij bezweek.

Inrichting en sfeer

Op het voormalig kazerneterrein zijn twee gebouwen in gebruik als modern, zakelijk congrescentrum. Het ene gebouw (de voormalige garage) is industrieel ingericht en kan groepen tot 1000 personen herbergen. Het andere gebouw (de voormalige officiersmess) ademt een huiselijke sfeer. Hier zijn zes vergaderzalen, een grand café met terras en 29 hotelkamers gesitueerd. Voor elke groep, meeting of event vind je hier de juiste sfeer!

Vergaderruimtes

De vergaderruimtes zijn verschillend van grootte en sfeer. Voor elke groepsgrootte wat wils. Voor een vergadering, meerdaagse training of een groot congres wordt een passende ruimte gezocht.

De evenementenhal heeft een oppervlakte van 1000 m2 en is 13 m hoog. Er kunnen (grote) voertuigen naar binnen worden gereden of ruim 750 stoelen worden neergezet voor een congres. Ook zakelijke diners, beurzen en workshops worden met regelmaat in de evenementenhal georganiseerd.

De uitgestrekte buitenterreinen en het evenementenplein zijn te gebruiken voor allerlei evenementen die de ruimte nodig hebben. Er is ruimte om tenten of podia op te bouwen. Het plein en de buitenterreinen grenzen aan de hal en ook de loopafstand naar het parkeerterrein is nog geen minuut.

Slaapruimtes

De comfortabele hotelkamers zijn verdeeld over twee etages. De meeste kamers beschikken over één bed (extra lang). Alle kamers hebben een badkamer met douche, wastafel en toilet, bureau, flatscreen-tv, wifi.

Eten en drinken

Elke vergadering, congres of evenement kost energie. Het is belangrijk om tijdens zo'n dag goed te eten en te drinken. Congrescentrum Bouw & Infra Park heeft een duurzame samenwerking met in-businesscateraar PDX Services. PDX staat voor gezonde, verse en originele catering voor al je bijeenkomsten en evenementen. Zij werken in de keukens op het park en horen er helemaal bij.

Koffie
De machines hebben verse bonen, het duurt wat langer, maar dan heb je ook echt lekkere koffie, cappuccino of latte. Uiteraard is er ook heet water voor de thee, warme chocolademelk en koud water. En bestel er direct een Bouwny bij. Die zijn verrassend lekker!

Energybreaks
Halverwege de dag even een luchtje scheppen en direct iets eten wat energie geeft. De vergaderarrangementen hebben allemaal een energybreak. Bijvoorbeeld met fruit, noten of wraps met zalm.

Lunch
Drukke vergadering? Bestel dan een broodjeslunch in de zaal. Of neem de tijd en ga langs het uitgebreide lunchbuffet. Deze is altijd gevuld met lekker brood, beleg, soep en iets warms. De inhoud wisselt dagelijks en gaat mee met de seizoenen. Zo is er altijd veel variatie.

Diner
Voor grote groepen zijn er verschillende buffetten beschikbaar. Van een BBQ tot een stamppotbuffet. Liever wat intiemer dineren? Reserveer dan één of meerdere tafels in het sfeervolle grand café.

Borrel
Een borrel is altijd een goed idee na afloop van uw congres. Dit kan in de foyer of bij mooi weer op het terras. Uiteraard wordt er graag meegedacht over de invulling van deze afsluiting van jullie dag.

Activiteiten

Het park beschikt over heel veel buitenruimte. Er is een ruim aanbod aan (teambuildings)activiteiten. Denk aan: bruggen bouwen, bouwvakkersestafette, schapen drijven, megavliegers bouwen. Ook kun je bij Bouw & Infra Park een echte graafmachine bedienen onder begeleiding van een professional: Big Stuff, de stoerste activiteit van Nederland.

Ligging en bereikbaarheid

Het Bouw & Infra Park ligt direct aan de A28 bij Harderwijk en aan de Veluwse bossen. Parkeren kan op één van de 750 gratis parkeerplaatsen op eigen terrein. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor het opladen van elektrische auto’s.

De mensen achter deze locatie

Onze mensen zijn de motor van de organisatie. Niet voor niks hebben we heel veel vaste gasten die terugkomen en zich thuis voelen op onze locatie. Van de gastvrouw tot de administratie, allemaal werken ze elke dag hard om dat beetje extra te kunnen bieden.

Foto´s van Congrescentrum Bouw & Infra Park

Ligging van Congrescentrum Bouw & Infra Park

Het Bouw & Infra Park ligt direct aan de A28 bij Harderwijk en aan de Veluwse bossen. Parkeren kan op één van de 750 gratis parkeerplaatsen op eigen terrein. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor het opladen van elektrische auto’s.

Faciliteiten bij Congrescentrum Bouw & Infra Park

Thema

Teambuilding- en outdoor activiteiten
Vergaderen en overnachten

Sfeer en beleving

Industrieel
Zakelijk

Eten & Drinken

Biologische producten
Diner
High Tea
Ontbijt
Proeverij
Streekproducten

Faciliteiten Vergaderlocatie

Airco
Beamer
Geluidsversterking
Laptop
LCD / TV scherm
Rolstoeltoegankelijk
Scherm / Projectiewand
Tuin of terras
WiFi / Internet

Aantal personen

0-15 personen
101-250 personen
16-30 personen
250 of meer personen
31-50 personen
51-100 personen

Bereikbaarheid

Dichtbij snelweg
Eigen parkeergelegenheid
Gratis parkeren

Ligging

In de natuur

Soort gebouw

Conferentiehotel
Evenementenlocatie
Industriele locatie

Aantal Slaapkamers

1-10 slaapkamers
11-30 slaapkamers

Aantal vergaderruimtes

1 vergaderruimte
2-5 vergaderruimtes
6-10 vergaderruimtes

Faciliteiten buiten

Barbecue

Reviews van Congrescentrum Bouw & Infra Park

Ervaringen met deze locatie? Laat het ons weten!

Hoe was jullie verblijf bij Congrescentrum Bouw & Infra Park? Door een recensie te schrijven help je andere bezoekers een juiste keuze te maken. En maak je kans op een gratis weekendje weg 😊.

Deel je ervaring met ons
×
Sterren:
Naam:
Vergaderlocatie:
Bericht:
Beoordeling
Er zijn nog geen beoordelingen over deze locatie
750

Deze locatie is geschikt voor 750 personen

29

Deze locatie beschikt over 29 slaapkamers

29

Deze locatie beschikt over 29 slaapplekken

16

Deze locatie beschikt over 16 zalen

Vraag een offerte aan
×

Waarom deze locatie?

Direct aan de snelweg

Big Stuff: unieke activiteit

Veel buitenruimte

Sfeervol conferentiehotel

Grenst aan de bossen van de Veluwe

Ook in de buurt

Ook in de buurt