Landgoed de Barendonk, Beers, Noord Brabant
+ 33

Landgoed de Barendonk

Op Landgoed de Barendonk ben je echt weg van kantoor en werk. Zodra je de ophaalbrug passeert, ervaar je de rustige sfeer om je heen. Gastvrije, weidse omgeving, lekker eten, moderne faciliteiten en een goede service – belangrijke aspecten voor een goede vergader-trainingsruimte. De ruimtes bij De Barendonk zijn dan ook van alle gemakken voorzien. Je hoeft je nergens zorgen over te maken en kunt je volledig richten op de bespreking, workshop of brainstorm met je collega’s of zakenpartners. Het nuttige combineren met het aangename? Wat dacht je van een 'boer'gondische lunch of een 'landgoeddiner'? Aansluitend overnachten? Het is allemaal mogelijk. Landgoed De Barendonk beschikt over een ruime eigen parkeergelegenheid en is goed bereikbaar.

Geschiedenis

Landgoed/buitenplaats de Barendonk is een familiebezit van ruim 50 hectare gelegen aan de zuidkant van Beers, gemeente Cuijk. Het is in 1840 door Adrianus Thijssen gekocht. Later heeft Adrianus het overgedragen aan zijn zoon Petrus Henricus Thijssen. Petrus Henricus was jarenlang burgemeester van Beers, was Ridder in de orde van Oranje Nassau en lid van de Provinciale staten. Het landgoed bestond uit een adellijk landhuis, percelen bouw-en weiland, percelen hakhout en opgaande bomen, een gracht, bossen,een tuin, een vijver, boomgaard diverse opstallen en cultuurhistorische objecten (waaronder een authentieke Vlaamse Schuur, en enkele ophaalbruggen over de aanwezige slotgrachten). De historie van Landgoed De Barendonk gaat terug tot voor het jaar 1308, toen 'Birdunck' reeds genoemd werd in de uitgiftebrief der gemeentegronden die Jan I Heer van Cuyk in het jaar 1308 schonk aan de gemeenten in het Nederambt Cuyk.

Inrichting en sfeer

Landgoed de Barendonk zit vol creativiteit en inspiratie. De sfeervol ingerichte vergaderaccommodaties bieden de noodzakelijke rust om nieuwe ideeën te laten ontstaan. Voor iedere gelegenheid biedt Landgoed de Barendonk de juiste ruimte.

Vergaderruimtes

De vergaderruimtes zijn comfortabel en ruim opgezet. Elke ruimtes bieden volop daglicht, waardoor je prachtig uitkijkt over de landerijen. De ruimtes zijn van alle gemakken voorzien en moderne faciliteiten zijn aanwezig. De inrichting is aan jullie wensen aan te passen. Maatwerk en meedenken staat bij De Barendonk voorop.

Slaapruimtes

Wil je na je vergadering, workshop of training blijven slapen? Landgoed de Barendonk heeft plaats voor groepen tot 45 personen, verdeeld over verschillende accommodaties. De Vlaamsche Schuur heeft zes slaapkamers met eigen badkamer. Het Koetshuis biedt vier slaapkamers, het Paardement drie en het Grote Huis vijf slaapkamers. Er is een grote keuken beschikbaar en een ruimte om te eten en een ruimte om te recreëren, zonder inmenging van andere gasten. Bijzonder overnachten? Vraag dan naar de mogelijkheden om te slapen in een unieke trekkershut of Tiny House. Wil je alleen eenpersoonskamers boeken? Dan is er plek voor maximaal 21 personen.

Overige informatie

Landgoed de Barendonk is trotse bezitter van het Gouden Green Key-keurmerk. Bijkomend voordeel: je geniet duurzaam omdat de Barendonk nadrukkelijk oog heeft voor milieu, omgeving, energie-, water- en afvalbesparing, recycling en het stimuleren van de lokale economie. De organisatie van een bijeenkomst op dit landgoed past dan ook perfect in jullie beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Eten en drinken

Het eten wordt hier bereid en gemaakt van de beste streekprodukten. Een 'boer'gondische lunch of een 'landgoeddiner'; het is allemaal mogelijk.

Activiteiten

Neem een break! Een vergaderbreak inlassen of een teambuilding activiteit doen? Ook dan zit je op Landgoed De Barendonk goed. Hier is alle ruimte voor een verfrissende wandeltocht, teambuildingsspelen en veldtrainingen. Op het eigen terrein en in de omgeving zijn talloze opties voor verschillende activiteiten. Landgoed de Barendonk denkt graag met je mee!

Ligging en bereikbaarheid

Er is voldoende, gratis, parkeergelegenheid en De Barendonk ligt op slechts 10 minuten vanaf de snelweg A73. Ook het treinstation van Cuijk ligt op 10 minuten.

De mensen achter deze locatie

In 1987 hebben de huidige eigenaren, Jan en Liesbeth Hermanussen-Thijssen, een recreatieve bestemming gegeven aan de historische gebouwen; zo is er een Landgoedcamping met Trekkershutten, diverse grotere comfortabele vakantiewoningen in de Vlaamsche schuur, Koetshuis en Grote Huis. Daarnaast zijn er vergaderzalen gecreëerd, waar bedrijven in alle rust kunnen vergaderen, weg uit de hectiek van alle dag. Hierdoor is een mooie nieuwe economische drager ontstaan naast de melkveehouderij, zodat het landgoed klaar is om voorgezet te worden door de volgende generatie.

Foto´s van Landgoed de Barendonk

Ligging van Landgoed de Barendonk

Er is voldoende, gratis, parkeergelegenheid en De Barendonk ligt op slechts 10 minuten vanaf de snelweg A73. Ook het treinstation van Cuijk ligt op 10 minuten.

Faciliteiten bij Landgoed de Barendonk

Thema

Bijzonder en origineel
Huiselijk en sfeervol
Samen zonder anderen
Super-de-luxe
Teambuilding- en outdoor activiteiten
Verblijf op basis van zelfverzorging mogelijk
Vergaderen en overnachten
Zelfverzorging

Sfeer en beleving

Duurzaam / Zelfvoorzienend
Huiselijk
Klassiek / Monumentaal
Landelijk
Zakelijk

Eten & Drinken

Biologische producten
Diner
Eigen catering mogelijk
Keuken aanwezig die gasten mogen gebruiken
Koffie- en theefaciliteiten
Lunch
Ontbijt
Proeverij
Streekproducten
Trouwlocatie
Uitvaartlocatie

Faciliteiten Vergaderlocatie

Beamer
Geluidsversterking
Laptop
Rolstoeltoegankelijk
Scherm / Projectiewand
Tuin of terras
WiFi / Internet

Aantal personen

0-15 personen
101-250 personen
16-30 personen
31-50 personen
51-100 personen

Bereikbaarheid

Dichtbij snelweg
Eigen parkeergelegenheid
Gratis parkeren

Ligging

In de natuur

Soort gebouw

Appartement
Bed and Breakfast
Boerderij / Hoeve
Buitenlocatie
Evenementenlocatie
Groepsaccommodatie
Kasteel / Landgoed
Villa / Landhuis

Aantal Slaapkamers

1-10 slaapkamers
11-30 slaapkamers

Aantal vergaderruimtes

1 vergaderruimte
2-5 vergaderruimtes

Faciliteiten buiten

Barbecue

Reviews van Landgoed de Barendonk

Ervaringen met deze locatie? Laat het ons weten!

Hoe was jullie verblijf bij Landgoed de Barendonk? Door een recensie te schrijven help je andere bezoekers een juiste keuze te maken. En maak je kans op een gratis weekendje weg 😊.

Deel je ervaring met ons
×
Sterren:
Naam:
Vergaderlocatie:
Bericht:
5

Door: Achmea MS CC

Prima locatie met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
5

Door: Enexis Training en Opleiding

Hele mooie, goede locatie.
Beoordeling

De gemiddelde beoordeling van deze locatie is 5 van de 5 sterren uit 2 reviews.

2 reviews
100

Deze locatie is geschikt voor 100 personen

21

Deze locatie beschikt over 21 slaapkamers

45

Deze locatie beschikt over 45 slaapplekken

2

Deze locatie beschikt over 2 zalen

Vraag een offerte aan
×

Waarom deze locatie?

Ruime weidse omgeving

Maatwerk en meedenken

(h)eerlijke catering

Heerlijk wandelen rechtstreeks vanaf de locatie

Diverse workshops mogelijk

Ook in de buurt

Ook in de buurt