Vergaderen

Vergaderen kan beter! Lees hier alles over de nieuwste trends op vergader gebied.

Vergaderen? 6 trends op het gebied van vergaderen

Vergaderen werd lange tijd gezien als een noodzakelijk kwaad en soms zelfs als een onzinnige verspilling van tijd binnen bedrijven. De laatste jaren is de invulling van een vergadering veranderd. De digitalisering en een andere manier van werken zorgen ervoor dat het nieuwe vergaderen effectief en oplossingsgericht is.

Anders vergaderen

De omgeving waar vergaderd wordt, draagt bij aan het resultaat van de vergadering. Kies voor een inspirerende vergaderlocatie welke past bij de doelstelling en invulling van de vergadering. Let hierbij op de ligging en omgeving, maar ook het interieur kan een inspirerende bijdrage leveren. Op de website www.buitenbusiness.nl vindt je bijzondere vergaderlocaties in de natuur. Voor een out-of-the-box vergaderruimte, vindt je hier volop inspiratie.

Duurzaam vergaderen

Duurzaam vergaderen zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn in deze tijd. Alle informatie wordt per mail verstuurd, de vergaderpunten worden aangegeven op een whiteboard en aantekeningen worden gemaakt op de laptop. Hiermee wordt het papierverbruik tot een minimum beperkt. Wil je het thema duurzaamheid daadwerkelijk uitdragen, kies dan voor een duurzame en zelfvoorzienende vergaderlocatie. Bekijk hier locaties waar je duurzaam kunt vergaderen.

Huiselijk vergaderen

Huiselijk vergaderen is een trend. Steeds meer mensen stellen een ruimte in hun eigen huis beschikbaar voor het houden van zakelijke meetings. De grotere vergaderlocaties richten één of meer vergaderruimtes op bijzondere wijze in zodat je huiselijk en sfeervol kunt vergaderen. Op zo'n informele en gezellige locatie voel je je direct thuis. Bekijk hier alle locaties waar je huiselijk kunt vergaderen.

Vergaderen en overnachten

Hoe fijn is het wanneer je je vergadering in alle rust kunt beginnen. Met een uitgebreid ontbijt in plaats van uren in de file. Nog even alle papieren doorkijken in plaats van de dagelijke ochtend-stress thuis. Gun jezelf die rust en boek een overnachting voorafgaand aan jullie meeting. Ook voor meerdaagse vergaderingen zijn er prachtige vergaderlocaties te vinden. Op deze locaties kun je vergaderen en overnachten.

Luxe vergaderen

Vergaderen in luxe, wie wil dat nou niet? Is er een ruim budget beschikbaar, kies dan voor zo'n heerlijk luxe vergaderlocatie. Met zachte vergaderfauteuils, verse espresso of cappuccino en huisgemaakte versnaperingen op tafel. Alle benodigde audio-middelen binnen handbereik en een prachtig aangelegde tuin om in te wandelen. Bekijk hier alle locaties waar je in alle luxe kunt vergaderen.

Goedkoop vergaderen

Op zoek naar een goedkope vergaderlocatie? Wij hebben een aantal leuke tips. Unieke locaties die niet teveel geld kosten, maar waar je uitstekend terecht kunt voor een vergadering of teambuilding. Je zult ervaren dat goedkoop niet betekent dat je in een zaaltje langs de snelweg terecht komt. Laat je verrassen en bekijk deze locaties waar je goedkoop kunt vergaderen.

Wat is vergaderen?

Vergaderen is het samenkomen van collega's waarbij doelen besproken en vastgelegd worden. Om tot een goed eindresultaat te komen is het belangrijk dat alle deelnemers aan de vergadering met dezelfde bedoelingen deelnemen. Een goede voorzitter is onmisbaar om alle neuzen dezelfde kant op te houden en chaos te voorkomen. Afhankelijk van de doelstellingen kies je de juiste manier om te vergaderen en kies je de voorzitter die past bij jullie vergadering. In één vergadering kunnen verschillende vergadervormen voorkomen. Denk hierbij aan een brainstorm waarbij verschillende oplossingen voor een bepaald idee bedacht worden, een instructieve vergadering waarbij taken verdeeld worden of een besluitvormende vergadering waarbij taken en besluiten vastgelegd worden. Een vergadering kan zowel binnen het bedrijf als op een externe locatie georganiseerd worden.

Vergaderen klein gezelschap

Wanneer je met een klein gezelschap vergadert, kies dan een vergaderruimte die niet te groot is. In Nederland zijn er tal van kleinschalige vergaderlocaties waar je desgewenst exclusief met je eigen gezelschap kunt verblijven. Je "verdrinkt' daardoor niet in een groot conferentie-hotel, maar geniet van rust, ruimte en persoonlijke aandacht.

Buiten vergaderen

Buiten vergaderen is heerlijk, vooral in de zomer. Op zo'n fijn terras in de schaduw van een grote boom. Of midden in een weiland. Of op een open plek in het bos. Met de picknickmand binnen handbereik. Maar ook in het voorjaar en najaar kan buiten vergaderen een extra dimensie geven aan jullie vergadering.

Vergaderen op locatie

Vergaderen op een externe locatie zorgt vaak voor extra resultaat. Op deze website vind je inspirerende vergaderlocaties en unieke vergaderruimtes om alles uit jullie vergadering te halen!